Trendek a plasztikai sebészetben

Érdemes figyelemmel kísérni a plasztikai sebészetben zajló változásokat a világban. Hazánk kicsi ország, így inkább csak követi ezeket változásokat, de nincs lemaradva: nálunk is elérhető minden beavatkozás, valamint a modern lézerek és az egyéb eszközök. 

A változásokat jól tükrözi a legnagyobb esetszámot lebonyolító Egyesült Államok, illetve Európában az Egyesült Királyság. 

A plasztikai sebészet átalakulása napjainkban 

Évekkel korábban a nagy beavatkozások jelentették a plasztikai sebészetet. Napjainkban, a technika rohamos fejlődésével előretörtek és több helyen vezető szerepet kaptak a minimál invazív beavatkozások: a botoxkezelések, a hialuronsavas feltöltések, a lézeres bőrfiatalítások, visszérműtétek és szőrtelenítés. 

Az eszközös beavatkozások gyorsak, biztonságosak és igen hatásosak – sőt a plasztikai sebészet bizonyos területein gazdaságosabbak is a páciensek számára. Ezek a nem túl nagy megterhelést jelentő műtétek, beavatkozások sokkal rövidebb felépülési idővel járnak és a segítségükkel el tudjuk érni, illetve csaknem megközelítjük a nagy beavatkozások eredményeit. 

Emellett nyilvánvaló a páciensek töretlen bizalma a kiváló minőségű implantátumokban: 2011-ben a PIP-botrány ellenére (a PIP cég vezetőjének tette bűncselekmény) emelkedett a mellnagyobbítások száma a világon.

A top plasztikai beavatkozások

Nézzük a vezető 5 plasztikai beavatkozást:

Egyesült Királyság:

  1. Mellnagyobbítás
  2. Szemhéjplasztika
  3. Arc- és nyakplasztika
  4. Mellkisebbítés
  5. Orrplasztika

Egyesült Államok:

  1. Mellnagyobbítás
  2. Orrplasztika
  3. Zsírleszívás
  4. Szemhéjplasztika
  5. Arc- és nyakplasztika

A minimál invazív beavatkozások közül jelentősen emelkedett a következő eljárások száma:

  1. Botoxkezelés
  2. Hialuronsavas feltöltés
  3. Hámlasztásos bőrfiatalítás
  4. Tartós szőrtelenítés

Klinikánk is rendszeresen végzi a fent említett beavatkozásokat. Modern lézerparkunk lehetővé teszi a legújabb frakcionált lézeres arcfiatalítást is.